Osaava ja sitoutunut henkilöstömme on tärkein voimavaramme

 
Yli sadan vuoden yrityshistoriaan mahtuu paljon ympäröivän yhteiskunnan muutoksia. Kyky sopeutua näihin jatkuviin muutoksiin on mahdollistanut sen, että S&N Osakeyhtiö on edelleen toiminnassa ja voimissaan. Toimitusjohtaja Hannele Julin vertaa pitkäikäisten yritysten elinkaarta ultramaratoniin, viestijuoksuna. Aikojen saatossa yrityksessä työskentelevät ihmiset kantavat kukin vuorollaan viestikapulaa eteenpäin ja jättävät sen sitten seuraajansa kannettavaksi.

Julinin mukaan S&N Oy ei olekaan perinteinen tukkukauppa, vaan asiakasystävällinen asiantuntijaorganisaatio, jonka kaikki toiminta perustuu työskentelyyn ihmiseltä ihmiselle, oli sitten kyseessä asiakas, toimittaja tai oma henkilökunta. Erilaistuminen on jo vuosia ollut S&N:n toiminnan lähtökohta. On hyvä muistaa, että strategiaa on paitsi se mitä tehdään, myös se, mitä ei tehdä. Meidän täytyy tuottaa lisäarvoa asiakkaillemme, vuodesta toiseen. Meillä on erinomaiset kontaktiverkostot toimittajiimme sekä erittäin vahva asiakastuntemus ja osaaminen.

Isoissa muutoksissa on myös henkilöstö varsin oleellisessa roolissa. Pk-yrityksissä etenkin on ehdottoman tärkeää, että oikeat ihmiset ovat oikeissa paikoissa. Tästä syystä hallittu vaihtuvuus on oleellista, sillä uudet ihmiset tuovat uusia ajatuksia tullessaan. Samalla tulee muistaa, että avaintekijöistä täytyy pitää kiinni.

Lue lisää Hannelen ajatuksia HS Kuukausiliitteen syyskuun Business Newsistä osoitteesta:
HS Kuukausiliite Business News Syyskuu