Jälleennäkemiset ja uudet tuttavuudet loivat S&N 110-vuotisjuhliin iloisen ja lämminhenkisen tunnelman

S&N:n 110-vuotista taivalta juhlistettiin 26.5.2023 oman väen ja asiakkaista, toimittajista sekä S&N:n historiassa ja nykypäivässä vaikuttavien kutsuvieraiden kesken merellisissä maisemissa Sirpalesaaren Ravintola Saaressa. Päivällä ukkonen säikäytteli juhlakansaa mutta lopulta sää suosi ja saimme illallistaa kaunista auringonlaskua ohjelmanumeroiden välillä ihaillen.
 

Cristoffer Strandberg
 
Vieraat taittoivat lyhyen lauttamatkan Ravintola Saareen, josta avautuu upea näköala yli Suomenlahden. Maisemaa ihailevien korviin kantautuikin jo sisältä iloiset jälleennäkemisen tervehdykset sekä tervetulijaismaljojen kilahdukset. Tunnelma oli korkealla, kun eläköitynyt henkilöstö tapasi taas kollegansa sekä asiakkaillemme sekä sidosryhmien edustajille sähköposteissa vilahdelleet nimet saivat kasvot. Vieraiden löytäessä paikkansa pöydistä, avasi juhlien seremoniamestari Cristoffer Strandberg tilaisuuden esittelemällä illan kulkua ja kiittämällä runsaslukuista illallisseuruetta iloisesta tunnelmasta.
 


Hannele Julin
 
S&N:n toimitusjohtaja Hannele Julin toivotti juhlapuheessaan juhlavieraat tervetulleeksi sekä kiitti niin hallitusta kuin perheyhtiön aikaisempia toimitusjohtajia panoksestaan yrityksen kunnioitettavan pitkällä taipaleella polkupyörien jälleenmyyjästä teollisuuden hovihankkijaksi. Vuodesta 1913 S&N:n historiaan on mahtunut niin ylä- kuin alamäkiäkin ja kuten Hannele puheessaan totesi: ” Toimiakseen menestyksekkäästi yritys tarvitsee sitoutuneita työntekijöitä, hallitusta, tavarantoimittajia, asiakkaita ja kumppaneita – eli teitä kaikkia”. Kaikki paikalla olijat ovat jättäneet tavalla tai toisella jälkensä S&N:n historiaan. Onnittelumaljojen jälkeen juhlaväki kuunteli mielenkiinnolla myös hallituksen puheenjohtajan Kari Heinistön sekä nykyisen pääomistajan Jan Koivurinnan mietteitä S&N:n menneisyydestä ja valoisasta tulevaisuudesta.
 


Jan Koivurinta


Kari Heinistö
 
Suomalaisessa ravintola Saaressa perinteinen keittotaito kohtaa uudet tuulet ja sesongin parhaat raaka-aineet. Saimmekin nauttia herkullisesta skagenista, lämminsavustetusta lohesta sekä makeasta tyrnipossetista koostuvasta illallisesta, harkiten valittujen juhlajuomien saattelemana. Kahvin ja avecin seurana kisailimme leikkimielisesti tietovisailun merkeissä. Tietovisan kysymykset liittyivät tietysti S&N:n historiaan ja oikeiden vastausten pohtiminen pöytäkunnittain täytti salin iloisella puheensorinalla.
 
 


 
Yhdessä oikeiden vastausten läpikäyminen sekä pisteiden lasku taas kirvoitti yleisössä yllättyneitäkin huudahduksia onnistumisista sekä ilakointia pistetilin karttumisesta. Illan kohokohtana tiukan kisan voittajia onnitteli ja kesäisillä S&N kalastajahatuilla lakitti itse tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Cristoffer Strandbergin osuva imitaatio kirvoitti niin vaikuttuneita huokauksia kuin spontaaneita naurahduksia. Huikeasta esityksestään myös Christoffer lakitettiin S&N kesähatulla hänen esitellessään illan artistina esiintyvän Fransin.
 


Frans
 
Fransin kauniin lauluäänen saattelemana juhlaväki vaihtoi vapaaseen seurusteluun. Illan hämärtyessä salin täytti lämminhenkinen rupattelu juhlavieraiden vaihtaessa kuulumisia niin vanhojen kuin uusienkin tuttavuuksien kanssa hyvästä musiikista ja kesäisistä juomista yhdessä nauttien.
 

 
Valokuvat: Mia K Photography