JUJO THERMAL OY – Pitkä yhteistyö hioo kardaaniakselien huoltoprosessin toimivaksi molemmin puolin

 

Jujo Thermal Oy on Kauttualla, Länsi-Suomessa, sijaitseva erikoispapereita valmistava yritys. Tehtaalla valmistetaan lämpöherkkiä ja päällystettyjä papereita etiketti-, lippu- ja kuittikäyttöön. Jujo Thermal on yksi maailman johtavista ja pohjoismaiden ainoa lämpöherkän paperin valmistaja. S&N Cardan on toiminut Jujo Thermalin paperikoneiden kardaaniakselien huolto- ja korjauskumppanina jo vuosia. Kardaaniakselien äkillisiltä hajoamisten aiheuttamilta pitkiltä seisokeilta vältytään ennakoivalla kunnonvalvonnalla, jossa paperitehtaan kunnossapito tarkistaa akselit säännöllisesti.

Kardaaniakselien pitkän käyttöiän takaa säännöllinen huolto. Jujo Thermalin huoltohenkilökunta vaihtaa huollettavan akselin tilalle tehtaan akselivarastosta huolletun ja antaa ostolle toimeksiannon huollattaa koneesta irroitettu akseli taas valmiiksi akselivarastoon seuraavaa vaihtoa varten. Vuosien aikana kasvanut molemmin puolinen luottamus tekee yhteistyöstä sujuvaa. Jujo Thermalin ostaja Pasi Sevänen kertoo yhteydenpidon toimivan moitteettomasti, S&N Cardanin yhteyshenkilö vahvistaa tilaukset nopeasti, usein jo saman päivän aikana. S&N Cardan -akselihuollossa huolletaan akselit asiakkaan toivomassa aikataulussa. Pitkän yhteistyön varrella Jujo Thermalin kardaanien huoltoaikataulu on vakiintunut noin kahteen viikkoon. Sevänen kiittää, että S&N Cardanista ilmoitetaan myös aina ajoissa, jos aikataulu poikkeuksellisesti muuttuu tai akseliin esimerkiksi tulisi tulee tilata uusi, erityinen osa. S&N Cardanilla on Suomen kattavin varastovalikoima yleisimpiä osia ja siksi kardaanit on mahdollista korjata nopeallakin aikataululla.

Jujo Thermalin kunnossapidon Pekka Lätti kertoo yhteistyön S&N akselihuollon kanssa toimineen aina hyvin. Työn jälki on kiitettävää ja huolletut akselit palautuvat ajallaan. S&N Cardan -akselihuollossa akseleihin vaihdetaan ristikot ja ne tasapainotetaan. Huollon yhteydessä akselit myös maalataan, mikä antaa niille uuden ruostesuojan. S&N Cardanissa huolletaan ammattitaidolla kaikki paperitehtaan erikokoiset akselit aina 10kg:sta 100 kg painaviin. Huollossa akselit pakataan asianmukaisesti kuljetusta ja varastointia varten. Ennen huoltoa S&N Cardanin ammattilaiset arvioivat aina huollettavan akselin kunnon ja ilmoittavat, jos on kustannustehokkaampaa vaihtaa se uuteen. Lätti kertoo heidän Jujo Thermalilla luottavan S&N Cardanin ammattilaisten arvioon. On kätevää, että S&N Cardan yhteistyö kattaa myös uudet akselit. S&N Cardanin yhteyshenkilö tekee tarjouksen akselista ja valmistaa uuden sopimuksen mukaan.