TURVALLISEMPI JA KÄYTTÖVARMEMPI PAISTOTULOS RUOKATEOLLISUUDEN PYÖRIVISSÄ UUNEISSA ROCOL® HT70 POHJALAAKEREIDEN ERIKOISVOITELUAINEELLA

ROCOL® HT70 on erityisesti elintarviketeollisuuden uunien pohjalaakereihin kehitetty voitelutuote, joka on suunniteltu erittäin korkeisiin lämpötiloihin (yli 180°C) ja hitaisiin käyttönopeuksiin (alle 300 kierrosta/min). Toimiva voitelu laakereissa takaa elintarvikkeiden tasalaatuisen kypsyyden ja oikean paistoasteen sekä vähentää yllättävistä laitevaurioista johtuvia tuotanto-ongelmia. HT70 tuo ratkaisun kuumiin kohteisiin, joissa tavanomaiset rasvat kuivuvat nopeasti jättäen raskaita kerrostumia esimerkiksi paksuntimesta. Jäämät estävät laakerin kuulia tai rullia pyörimästä, mikä lopulta johtaa laakerin rikkoutumiseen.

Elintarviketurvallinen NSF H2 -rekisteröity ROCOL® HT70 on suunniteltu haihtumaan hitaasti ja lähes täydellisesti jäämiä jättämättä. Se soveltuu erinomaisesti pyörivällä paistokehikolla varustettujen uunien alalaakereihin. Erittäin vähän lisäaineita sisältävä voitelutuote ei tuota korkeissa paistolämpötiloissa uuniin epäpuhtauksia ruuan kypsennyksen aikana. HT70 on koostettu hitaasti ja puhtaasti haihtuvasta hiilivetypolymeeristä sekä kuivavoiteluaineesta, molybdeenidisulfidista. Voiteluaineen normaali käyttölämpötila-alue on +180 °C – +300 °C mutta HT70:n sisältämä kuivavoiteluaine kestää jopa 450 °C:n lämpötilan ja tarjoaa hätävoitelun normaalista poikkeavissa tilanteissa, esimerkiksi silloin, kun voiteluväli on mennyt liian pitkäksi ja kaikki polymeeri on päässyt haihtumaan. HT70 -olomuoto on korkeaviskositeettinen neste, jota voidaan annostella laakereille joko normaalilla rasvapumpulla, lastalla tai kaatamalla.

 

JOHANNES HINTIKKA

Aluemyyntipäällikkö, Pohjanmaa

040 659 0209

johannes.hintikka @ snoy.fi