LAAKERIN KUNNOSTUKSELLA PALAUTAT SUORITUSKYVYN KOHTUULLISELLA KUSTANNUKSELLA

 

Kun toimintalämpötila on liian korkea, laakeri altistuu liialliselle tärinälle, voitelun määrä muuttuu äkillisesti tai melutaso nousee huomattavasti, on laakeri todennäköisesti kunnostuksen tai vaihdon tarpeessa. S&N Oy:n palvelun kautta toteutat vierintälaakereiden kunnostukset vaivattomasti ja ammattitaidolla. Paikallisena palveluna tarjoamme laakerin korjausarvion nopealla aikataululla ja useissa tapauksissa veloituksetta. Tarvittaessa kutsumme myös Timken-huoltoinsinöörin paikalle arvioimaan kokonaistilanteen.

Kunnostusarviossa määritellään laakerivaurioiden tyyppi, vaurioon johtaneet syyt, ja saat suosituksen parhaista kunnostusmenetelmistä kyseiselle laakerille. Timken pystyy kunnostamaan useita erityyppisiä vierintälaakereita riippumatta laakerin alkuperäisestä valmistajasta. Korjattavaksi soveltuvat parhaiten laakerit, joiden sisähalkaisija (I.D.) on n. 300 mm tai sitä suurempi. Huollon tarpeesta ja laakerin tyypistä riippuen, myös jotkin pienemmät laakerit soveltuvat kunnostettaviksi.

Kunnosta ja säästä

Laakerin kunnostaminen on kustannukseltaan n. 20–60 % edullisempaa, kuin täysin uuden laakerin valmistaminen. Voit myös merkittävästi vähentää toimintojesi kokonaiskustannuksia perustamalla kriittisten varaosien varaston. Vaurioitunut laakeri voidaan vaihtaa varastostasi jo huollettuun laakeriin ja välttää näin pitkät tuotantoseisokit. Hoidamme huollettavan laakerin logistiikan kunnostettavaksi ja takaisin varastoosi. Tarjoamme asennusapua sekä laadukkaita koulutuksia eri kohderyhmille sopiviksi räätälöitynä yhteistyössä Timkenin edustajan kanssa.
 

Kunnosta laakeri laadusta tinkimättä

Monissa tapauksissa laakeri on mahdollista kunnostaa useamman kerran, mikä pidentää merkittävästi laakerin käyttöikää ja optimoi kokonaiskustannuksia. Vakiotoimenpiteenä vierintäelementit vaihdetaan tai huolletaan niiden kunnosta riippuen. Kunnostuksessa käytettävät komponentit täyttävät valmistajan vaatimukset materiaalien, geometrian ja pintakäsittelyn suhteen. Komponentit myös testataan kaikkien sovellettavissa olevien OEM-määritysten mukaisesti.

Valitse vihreämpi vaihtoehto

Laakereiden kunnostus on myös ympäristöteko, sillä korjaus vaatii vähemmän energiaa ja vähentää oleellisesti raaka-aineiden kulutusta verrattuna uusien laakereiden valmistamiseen. Kunnostettu laakeri saavuttaa laakerityypistä riippuen uutta vastaavan elinkaaren ja siksi Timkenin kunnostamille laakereille myönnetään teollisuuden parasta tasoa edustava takuu.

Ollaan yhteydessä!

JESSE JANSSON

Liiketoimintapäällikkö, Voimansiirto

(09) 478 60 272

jesse.jansson @ snoy.fi