Sacometal Oy - S&N Osakeyhtiön varastointipalvelu takaa tuotannon sujuvan jatkuvuuden

 

Jo vuodesta 1944 asti toiminut Sacometal on Suomen suurin pronssivalimo-koneistamo ja tärkeä osa suomalaista koneenrakentamisen alihankintaketjua, sillä se hallitsee itsenäisesti toimitusketjun raaka-aineesta valmiiksi komponentiksi. Sacometal tekee pronssilaakereita ja itsevoitelevia liukulaakereita asiakasräätälöidyssä koossa ja mallissa. JM-pronssiseokset valetaan Pirkkalan valimossa, joka myös tuottaa käytettävän liukulaakerimateriaalin. Sacometalin tuotannonsuunnittelija Ari Aarnio kertoo, että liukulaakereita valmistetaan pääsääntöisesti asiakkaiden toimittamien kuvien mukaisesti.
 

Vuodesta 2011 asti S&N Osakeyhtiö on ollut Sacometalin kumppani. S&N toimittaa Sacometalille ROCOL Metalflo 2064 kuumataonta-ainetta, joka on tärkeä osa liukulaakereiden tuotantoprosessia. Aarnio toteaa Metalflo 2064:n olevan heidän tuotannossaan piste iin päälle. Hän kuvailee kyseisen kuumataonta-aineen toimivan ongelmitta. Muissa vastaavissa aineissa on havaittu ominaisuuksia, jotka ovat aiheuttaneet ongelmia lopputuotteeseen. Kuumataonta-ainetta käytetään valumuotin aihion irrottamiseen. Teräsmuotti pinnoitetaan, jolloin valu irtoaa helpommin. Oikean tuotteen kanssa tuotanto on helppoa.

 

Ari muistelee, että tuotetta hankittiin aikoinaan vähittäismyyjien kautta, mutta suora yhteistyö S&N:n kanssa on tuonut heille selkeää lisäarvoa. S&N varastoi kriittistä voitelutuotetta vähintään kuukauden tarpeen verran, mikä takaa saatavuuden ja näin vältytään tuotantokatkoksilta. Tuotteen saatavuus on aina hyvä, vaikka sitä kuluu tuotannossa suuria määriä. Sacometalilla on ollut alusta alkaen sama S&N yhteyshenkilö, jonka kanssa yhteistyö on pelannut hyvin. Ari kiitteleekin hyvää yhteydenpitoa ja sitä, että yhteydenottoon vastataan jopa lomalla, jolloin asiat menevät eteenpäin. Ari kuvailee S&N:n palvelun olevan joustavaa. Muutostoiveisiin, kuten kasvaviin tilausmääriin, reagoidaan nopeasti mutta myös satunnaiset reklamaatiot hoituvat asiallisesti ja nopeasti. ”Hyvässä yhteistyössä myös asiakkaan murheet huomioidaan”, Ari toteaa.

 

Tutustu ROCOL:n teollisuusvoiteluainevalikoimaan >>