S&N Osakeyhtiö Luvian Sahan kumppanina kestävässä puunjalostuksessa

S&N Osakeyhtiö Luvian Sahan kumppanina kestävässä puunjalostuksessa

 

Luvian Saha Oy on yksi Suomen suurimmista sahoista ja puun jatkojalosteiden tuottajista. Vastuullisena yhtiönä Luvian Saha huolehtii siitä, että metsien hoito ja käyttö on ekologisesti, sosiaalisesti, taloudellisesti ja kulttuurisesti kestävää. Laadukkaan raaka-aineen jalostaminen ensiluokkaisiksi lopputuotteiksi energiatehokkaasti, turvallisesti ja raaka-ainetta kunnioittaen vaatii suunnitelmallista tuotantoa ja hankintaa.
 
S&N on ollut Luvian Sahan kumppani jo vuosien ajan. S&N seuraa tuotteiden saatavuutta ja varmistaa sahan tuotannolle kriittisten tuotteiden riittävän varaston mahdollisten häiriötilanteiden varalle. Luvian Sahan kunnossapitopäällikkö Timo Arola korostaa S&N yhteistyön merkitystä, sillä sahan jatkuva tuotanto on ensisijaisen tärkeää. Esimerkiksi kestävät ja kompaktit, vuodesta 2016 käytössä olleet Timken teräksiset laakeriyksiköt pallomaisella rullalaakerilla, ovat Luvian Sahan tuotannolle kriittisiä tuotteita. Laakeriyksikköjä on mm. hakkurin alapään kuljettimessa, tukkiradan lajittelussa sekä kiramon ketjukuljettimessa. Laakeriyksiköt toimitetaan asennusvalmiina ja täysin tiivistettynä. Luvian Sahalle Timkenin teräksisten laakeriyksiköiden käyttö on tuonut kustannussäästöjä vähentyneinä seisakkiaikoina sekä tuotantokustannuksina.
 
S&N toimittaa Luvian sahalle myös erilaisia tukin kuljetuksessa käytettäviä ketjuja sekä trimmerikäyttöön tarvittavia MBL-ryhmäkiilahihnoja. Timo kehuu niin S&N:n laajaa tuotevalikoimaa kuin tuotteiden hinta-laatusuhdetta. Hän pohtii, että S&N:ltä saa melkein mitä vain, kun huomaa kysyä. S&N etsii tarvittaessa myös korvaavan tuotteen, jos alkuperäistä ei jostain syystä ole saatavilla. Timo kertoo naurahtaen, että yhdessä on ratkaistu useita eri ongelmia ja kuvailee yhteistyön olevan hyvin teknistä kanssakäymistä eri asiantuntijoiden kanssa. Seuraavaksi yhteistyön laajentamista on pohdittu akselijatkojen kytkimien osalta. S&N:n tarjoamien kytkimien momentti on ihan eri kuin muissa kytkimissä ja siksi ne kestävät pidempään. Timo kertoo vakuuttuneensa S&N:n rehellisyydestä ja proaktiivisuudesta. Hän arvostaa suuresti sitä, että kerrotaan avoimesti mahdollisista muutoksista toimituksissa. Ei luvata tuotetta kahdessa viikossa, jos siinä kestää kaksi kuukautta, niin sitten kestää, hän toteaa.

Alemman kuvan S&N:n toimittama magneetti kiinnittää itseensä pienet metallit pois tärykuljettimelta ja on vähentänyt Luvian Sahan kunnossapitopäällikkö Timo Arolan mukaan huomattavasti sahan pienhäiriöitä.